01272023P
Last updateP, 25 szept. 2020 10am

Kisakkozták: az osztrákoknál fekete-zöld kormány alakult

Az osztrák Zöldek országos elnöksége egyhangúlag megszavazta a néppárti-zöld kormánykoalíció létrehozását a testület Salzburgban tartott ülésén - jelentette be Werner Kogler pártelnök.


    

 

Ha létrejön a "fekete-zöld" kormánykoalíció, Ausztria történetében először alakítanak szövetségi kormányt a konzervatívok a zöldekkel.
    A Zöldek országos elnöksége javasolni fogja a párt országos kongresszusának, hogy szombati ülésén fogadja el az Osztrák Néppárttal (ÖVP) kötendő koalíciós megállapodást, és szavazzon igennel a kormánytagok személyéről is - szögezte le Werner Kogler. A pártelnök hozzátette, "reménnyel tölti el", hogy csütörtökön a Zöldek parlamenti frakciója is egyhangúlag támogatta a koalíció létrejöttét. Kogler ismét hangsúlyozta: nemcsak az Ausztria iránt érzett felelősség vezérli, mert az ÖVP-Zöldek kormánykoalíciónak egész Európa szempontjából jelentősége van.
    A Zöldeknél hagyomány, hogy a fontosabb kérdésekben csak a pártkongresszus megkérdezése után hoznak végleges döntést. Sebastian Kurz, az ÖVP listavezetője, volt kancellár szerdán jelentette be, hogy pártja megállapodott a Zöldekkel a kormányalakításról.
    Kurz és Kogler csütörtökön bemutatta a 300 oldalas kormányprogramot. Az új kormánynak várhatóan tíz néppárti és három, a Zöldek által delegálandó minisztere lesz.
 

Deviza árfolyamok

Kapuváron újraindult a kézilabdázás

 
Bookmakers bonuses with www gbetting.co.uk site.